Това са 5-те начина да разберете дали да се съберете с бившия

Всеки човек има нужда от любов. Понякога обаче връзките се разпадат. По някаква причина решаваме, че трябва да прекратим отношенията с партньора си, но след това започват да се прокрадват въпроси – дали направих грешка, дали все още го обичам, защо да не опитаме отново, той ще се промени. Всички тези терзания ни карат да се замисляме дали не е по-добре да се съберем отново с бившия. За да разберете дали е добра идея да се върнете при бившия, отговорете си на следните 5 въпроса. Да се върна ли при бившия или не?

1. Какво мислят близките и приятелите ми за бившия ми?
Хората, които ви подкрепят и обичат със сигурност имат мнение за бившия ви. Те ви обичат без значение дали ще сте с него или не. Като странични наблюдатели се предполага, че не гледат на него с розови очила, с които вие вероятно го гледате. Затова се допитайте до тях. Поискайте мнението им за бившия ви и се опитайте да го приемете обективно без съпротивления. Близките ви могат да ви помогнат да прецените по-трезво дали идеята за повторно събиране с предишна любов е добра.

2. Сигурни ли сте, че не сте просто свикнали с бившия си?
Повечето от вас познават бившите си половинки като дланта на ръката си. Знаят какво харесват, какво мразят, помнят колко са се обичали някога и какво са си казвали в различни моменти от живота. Вероятно и бившият ви знае и мисли тези неща за вас. Няма как да не се почувствате носталгично. Това е нормално. Но е важно да си отговорите на въпроса дали просто не сте свикнали с присъствието на този човек в живота ви или наистина го обичате. Винаги ще има моменти, в които се чувствате сякаш сте направили правилния избор и такива, които да ви карат да мислите противното.

3. Направете списък с плюсове и минуси.
Всеки човек има своите положителни и отрицателни страни. Опитайте се обективно да опишете тъмната и светлата страна на бившия си. Това ще ви помогне да прецените доколко можете да понесете негативното и дали то взима превес над позитивното в характера му.

4. Любовта не е достатъчна. Трябва ли да се връщате при бившия само защото все още го обичате?
Труден въпрос, чийто отговор невинаги идва въпреки мащабния анализ, който правите в главата си. Не е лесно да сте обективни, когато все още изпитвате чувства към бившия и е напълно нормално любовта ви да накланя везните към повторен опит за връзка. Помислете дали любовта е достатъчна и дали ще ви помогне да сте щастливи този път.

5. Попитайте себе си дали животът ви е по-хубав без бившия или ви е по-добре с него.
Този въпрос е противоречив и може да ви накара да се объркате в размислите и отговорите си, но е важно да си го зададете. Ако това ще ви помогне, направете си таблица с плюсове и минуси и тук. Опишете нагледно кои страни от живота си харесвате повече сега и кои – преди, когато сте били с бившия си. Везната ще натежи в някоя от двете посоки и ще ви помогне да направите избора си.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *