ТОВА СЕ КОМЕНТИРА! Спрягат лидера на червените в Благоевград Л. Милев за зам. кмет

Лидерът на БСП в Благоевград Любен Милев глади панталон за зам. кметско кресло. След като опитът му да стане ОбС шеф се провали, упорито се коментира, че в новата структура на общината настоящият ресор „Строителство и сигурност“ ще се раздели на две, за да се удовлетворят амбициите на съветника партиен лидер да влезе в управлението.

Милев едва ли е бил очарован от назначаването на инж. Евгени Терзиев за зам. кмет по строителството и сигурността, тъй като смяташе, че мястото му се полага, след като БСП застана зад кандидатурата на независимия инж. Румен Томов за кмет на Благоевград. Бъдещата структура на Общинската администрация все още не е готова окончателно, но очакванията са, че ще се запазят 4 кресла на заместник-кметове, като ресорът „Европрограми и проекти“ ще остане като самостоятелна дирекция, а последното вакантно място на заместник е за пенсионирания полицай Л. Милев.

Както „Струма“ писа, за секретарската длъжност, доскоро заемана от излязлата преди дни в пенсия София Янчева, се спряга името на съветничката от БСП, юристката Мария Стойнева.

Ако кадровите прогнози на „Струма“ се потвърдят, в местния парламент в групата на БСП ще влязат двама нови съветници: д-р Владимир Пандев и Веселин Христов. Заради новата структура на общината мястото на юрист на Общинския съвет вече освобди Теодор Тошев.

Какви ще са рокадите и новите назначения, ще стане ясно в началото на 2020 г., когато се очаква кметът инж. Р. Томов да представи предложението си за нова структура на администрацията за одобрение от местния парламент.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

 1. Профита полицаи за сигурността

  Професионални полицаи на община Благоевград трябват за сигурността и безопасността!
  Какво значи “пенсионирания полицай”?

  Ами че те 50% от състава на ОДМВР-тата са пенсионери!
  Но работят и като редовни служители, не знаете ли?!

  А Любен Милев е сред ЗНАЕЩИТЕ разбиращите от “полиция”!

  Всички учили в специализирани училища са знаещи!
  Във всички сектори и области на стопанството, нали така!

  В Благоевград неколцина са само професионалните полицаи
  с изцяло ПОЛИЦЕЙСКО образование!

  Е, на обществото не му ли трябват – хора ПРОФЕСИОНАЛИСТИ?
  Не ви ли омръзна от незнаещите, некадърниците, дето само рушат и цапат, и мърлят занаята?

  Отговори
 2. Бойко

  Какви рокади какви 5 лева?Тези хубавци 2 месеца след изборите още не са си сформирали екипа ,а хората очакваха от тях конкретни действия.Гледах сесията в петък и разбрах, че всичко е симулиране на активност.

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *