ТОВА СЕ КОМЕНТИРА! Разкриват звено на жандармерията в Благоевград, базират го в сградата на КАТ?

В Благоевград ще бъде разкрито звено на жандармерията, което най-вероятно бъде базирано в сградата на КАТ, научи „Струма“ от свои източници. В новата структура ще работят около 30 обучени спецполицаи, които към момента упражняват професията си към зоналното жандармерийско звено в София.

За идеята да се разкрие такова звено в Пиринско се заговори преди близо година, още повече че сили на специалната служба участват активно в съвместни полицейски операции в региона, като това се наложи като добра практика при ексшефа на ОД на МВР – Благоевград ст. комисар Николай Хаджиев, настоящ зам. директор на ГД „Национална полиция“. Коментарите в тази посока се засилиха особено, след като миналия месец депутатитe c приeмaнeтo нa прoмeни в Зaкoнa зa МВР глacувaхa нa първo чeтeнe cъздaвaнeтo нa нoвa Глaвнa дирeкция „Жaндaрмeрия, cпeциaлни oпeрaции и бoрбa c тeрoризмa“. Нoвaтa мeгacтруктурa щe oбeдини Cпeциaлизирaния oтряд зa бoрбa c тeрoризмa и дирeкция „Жaндaрмeрия“ нa Глaвнa дирeкция „Нaциoнaлнa пoлиция“.Тя щe e юридичecкo лицe кaтo другитe глaвни дирeкции в МВР и щe ocъщecтвявa дeйнocти, кoитo прякo ce oтнacят дo зaщитa нa нaциoнaлнaтa cигурнocт нa cтрaнaтa и oпaзвaнe нa oбщecтвeния рeд. Директор на дирекция „Жандармерия“ в момента е ст. комисар Красимир Добрев, който е роден в кюстендилското село Горна Козница, а зам. директор е перничанинът Станислав Теофилов, който е завършил „Право“ в ЮЗУ след Академията на МВР.

Потърсена за информация, пиарът на ОД на МВР- Благоевград Йорданка Шаркова заяви, че има проект за жандармерия в региона, който още не е факт.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *