ТОВА СЕ КОМЕНТИРА! Спряганият за водач на БСП листата за Благоевград Ал. Симов: За мен това е красиво пожелание, но другарката Нинова още не ми е предложила мястото

„За мен това едно красиво пожелание“ – така депутатът от БСП Александър Симов коментира пред в. „Струма“ плъзналите в Благоевград слухове, че той ще е водач на червената листа за Първи Благоевградски многомандатен избирателен район на предстоящите парламентарни избори.

„Не знам кой го е пуснал този слух, но благодарение на него разбрах колко много приятели имам в Благоевград, от няколко дни ми звънят и ми честитят“, разказа 44-годишният старозагорчанин, който в настоящото Народно събрание е депутат от Кърджали.

Според Симов, който е един от най-приближените до Корнелия Нинова депутати и напоследък е острието на столетницата с коментари по всички парливи въпроси, лидерката им Корнелия Нинова още не е разговаряла с никого за водаческите места в листите за депутати, които по устав тя може да определя, независимо от подадените й по области имена.

„Следващата седмица ще приключат номинациите за депутати в партийните ни организации и предполагам, че тогава ще започнат и консултациите за определяне на водачите“, предположи Симов. Той е журналист по професия и на последната национална конференция беше един от хората, получили най-много гласове за новия Национален съвет.

От гледна точка на популярността Симов е значително по-добър вариант за благоевградските социалисти и поддържници на партията от колегата му Тома Томов, когото Нинова натресе за водач на благоевградската листа през 2017 г. Той също е журналист, при това на почтена възраст, и избирателите го свързваха само с някогашните му тв репортажи. На Т. Томов се приписва и слабият резултат на БСП в Пиринско преди 4 г. – въпреки очакванията на червените в Благоевград и настроенията срещу ГЕРБ те успяха да получат подкрепата само на 23.24% от избирателите и да вкарат в 44-ото НС едва 3-ма депутати, срещу 5-има за управляващата партия.

Гаф с водача на БСП листата имаше и на парламентарните избори през 2014  г. Тогавашният лидер на БСП Михаил Миков прати в Благоевград Кристиан Вигенин. Местните обаче се опънаха сериозно и отказаха да го приемат, като на Областен съвет изборът на Миков бе прегласуван. Резултатът беше красноречив – Корнелия Нинова спечели с 22 гласа пред благоевградския ексдепутат Емил Костадинов /19 гласа/, а бившият външен министър Кр. Вигенин остана трети само с 2 гласа. Това обаче не попречи на Миков да го наложи и за оглавената от Вигенин листа гласуваха 13,795% от избирателите в областта.

К. Нинова

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *