ТОВА СЕ КОМЕНТИРА! Със стаж като ръководител на клуб ексшефът на фирмата по чистота в Сандански П. Ерменков се кандидатира за директор на училището в Дамяница

Бившият управител на общинското дружество по чистота „Стройкомтранс” в Сандански Павел Ерменков е кандидат за директор на училището в с. Дамяница. Както „Струма” писа, името му е сред 20-те кандидати за ръководните постове на 10 училища в Пиринско. Любопитното е, че П. Ерменков не бе допуснат до участие в конкурсите с мотив, че представените от него документи не удостоверяват изискването  за не по-малко от 5 години учителски  стаж, което е задължително за кандидатите.

Впоследствие обаче бившият общински шеф, който е член на ГЕРБ, е подал възражение. Комисията за допускане, след като се запознала с резолюцията, поставена от началника на РУО Ивайло Златанов, допуска П. Ерменков до участие в конкурса. Мотивът е, че през 80-те години на миналия век П. Ерменков е бил ръководител на клуб с деца, най-вероятно нещо като кръжок. Именно тази му дейност е зачетена като учителски стаж и тока събира изискуемите за участие в конкурса 5 години.

А иначе П. Ерменков в началото на 90-те години за кратко е бил учител, като според санданчани е водил часове по математика в 3-то ОУ „Христо Ботев”.

Павел Ерменков зае шефския пост в „Стройкомтранс” по времето на кмета К. Котев и бе управител на дружеството, грижещото се за чистотата на града, но при бюджет от над 1 млн. лв. приключи 2018 г. със загуба от над 71 000 лв. Tой остана на поста една година над определения тригодишен мандат за длъжността, като през май т.г. бе детрониран  с решение на Общинския съвет. Тогава съветникът Стоян Стоев предложи договорът за управление на П. Ерменков да бъде удължен за срок от 5 месеца, докато се насрочи нов конкурс. При гласуването кандидатурата на Ерменков за нов мандат бе подкрепена единствено от съветниците от ПП ГЕРБ и Земеделски народен съюз и той изгуби поста.

На бившия общински шеф му остават няколко години до пенсия и това обяснява амбицията му да бъде назначен за училищен директор, което ще му осигури отлична база за висока пенсия. В момента той е безработен и е регистриран в Бюрото по труда.

ИЛИЯНА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *