Това се случва в болницата в Сандански! Син на пациентка натовари в автомобила си количката от приемен блок и не я върна, мъж открадна портмонето на лаборантка

Преди 5 дни санданчанин си тръгна с чисто новата седяща количка на приемен блок на болницата, дарена само преди няколко дни от семейство санданчани, които живеят в Чикаго, и не я върна.

Георги Христов от ул. “Пирин” в понеделник потърсил спешна помощ за майка си Лиляна от специалистите в болничното заведение. След като била прегледана, жената е насочена за консултация с неврохирург в софийска болница. Синът, който се държал обаче надменно с медицинския персонал, натоварил в багажника на леката си кола седящата количка от приемното, без да съобщи на персонала. За щастие обаче санитар от хирургично отделение го видял как я качва в автомобила.

На следващия ден следобед старшата сестра на приемното Ани Трайкова открила телефонния номер на Христов и най-учтиво го помолила да върне болничното съоръжение. Той обещал, че най-късно в сряда ще я върне, но в петък все още не беше върнал количката. Старшата сестра вчера притеснена заяви пред репортер на „Струма”:

„Аз съм отговорна за тази количка, тъй като е заведена на нашето приемно отделение. Как може така нагло и нахално някой да взима без позволение колички?! При нас дневно преминават по около 50 пациенти, 1/3 от които се нуждаят от седяща или лежаща количка. Как да ги подсигурим, ако всеки започне да ги присвоява. Следобед пуснах жалба и до полицията, тъй Христов обеща до сряда да я върне, но не благоволява дори да звънне и да ни информира.

Много ми е интересно, ако не го беше видял санитарят, за да ни уведоми, дали щеше да бъде добросъвестен и да я върне сам?

Доколкото разбрахме, въпросният мъж е работил като експерт в тютюневия монопол, затова още веднъж го умоляваме да върне взетото в приемното”, заключи А. Трайкова.

В ранния следобед вчера, след като жалбата беше депозирана в РУП – Сандански, полицаи посетиха адреса, на който е регистриран Христов. Оказа се, че той не живее там. Отвори негова братовчедка, която предаде на униформените количката. Полицаите обаче не я върнаха в отделението, а я задържаха в управлението с уверението, че ще я освободят, когато свалят обяснения от Христов.

Вчера на обяд пък беше откраднато портмонето с пари и документи на лаборантката Цецка от болницата. Тя обаче навреме усетила, че то й липсва, а колежката й пък видяла непознат мъж да излиза от стаята за персонала. Лаборантката позвънила на тел. 112 и хукнала към изхода на болницата заедно с колежката си. Там видели въпросния мъж да пазарува банани на лавката. Двете жени едва успели да изтръгнат портфейла от ръцете на мъжа, който избягал.

Полицията е започнала работа по издирването и установяване самоличността на извършителя.

ДИАНА ПОПОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *