Този вид на езика сигнализира за голям проблем в тялото

Промяната в цвета, състоянието на кожата и лигавиците никога не се случва случайно.

Това показва влиянието върху тялото на външни или вътрешни фактори, което може да е свързано и със сериозна патология, пише zdrave.to.

Видът на езика ще помогне да разпознаете някои вътрешни заболявания, но също така и  говори за липсата на витамини в организма.

Лекарите заявяват, че ако езикът ви набъбне и стане гладък, възниква необходимостта спешно да отидете на лекар. Според тях подутият и гладък език е първият признак за липса на витамин В12. 

Липсата или липсата на този витамин в организма води до отслабване на имунната система и може да причини сериозни здравословни проблеми.

Как да определите, че в тялото ви липсва този конкретен елемент?

1 Езикът се изглажда, малки формички върху него, регулиращи работата на вкусовите рецепти, изчезват.

2. Езикът се подува, поради което формата му се променя и процесът на преглъщане става труден. В този случай може да се появи сърбеж и малки рани.

3. По езика, а по-късно в цялата уста изтръпва, имате усещане за изтръпване с игли.

“Вторичните” симптоми на дефицит на В12 са бързо намаляване на работоспособността, постоянна умора, сърцето започва да бие по-бързо и апетитът намалява.

Тези симптоми могат да причинят нарушения в много органи:  работата на сърцето и нервната система. В този случай настъпва загуба на памет, може да се развие шизофрения.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *