Той е в черния списък на контрабандистите! Бимбо не се спира пред нищо

Втора глоба от 200 лв. за незаконен дървен материал отнесе небезизвестният Стоил Русков-Бимбо, който е в черния списък с контрабандисти в Разлог. Мъжът беше изправен на подсъдимата скамейка с обвинение за транспортиране на незаконно добити широколистни дърва от ела 0.59 куб.м, оценена на 32.45 лева.

Заради малкото количество и стойност случаят мина като маловажен, а делото отново беше решено със споразумение и обвиняемият получи глоба, близка до определения в закона минимум, който е 100 лв. Той беше осъден да заплати и 262 лв. за разноските по експертизата.

Това е второто наказание на Русков за по-малко от месец. В средата на март съдът отново му наложи парична глоба 200 лв. за транспортиране на 1.5 куб.м незаконна букова дървесина.

34-годишният Русков е добре известен на горски и полиция в Разлог. Многократно е залавян с незаконна дървесина. Името му е замесвано и в скандални саморазправи, включително и с длъжностни лица.

През 2010 година със свой авер и група приятели пребиха трима горски служители, след като бяха засечени в местността Логовете в района на прохода Предел с незаконна дървесина.

Две години по-късно Русков е и сред задържаните за побоя над 37-годишен мъж, който беше приет в разложката болница с опасност за живота – със  счупени ребра, едното от които беше пробило белия му дроб.

Стоил Русков е задържан и при множество акции на горските от  Разлог, хващан е неведнъж с натоварена на джипа си незаконна дървесина.

ИВА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *