Токсичните неща, които докосвате всеки ден

Живеете здравословно, храните се правилно, поддържате изрядна хигиена и пак ежедневно имате досег до токсични съставки, които дори не предполагате. Някои от тях дори докосват лицето ви! 

Стреснахте ли се? Вижте какво можете да промените, за да сте по-здрави:

Парфюми и дезодранти 

Обичате хубавите аромати, но уви, те са заредени с химикали. Неслучайно много хора развиват алергии и главоболие към определени парфюми. 

Може да минимализирате щетите като заложите на дезодоранти без алуминий. Уви, все още не е измислен парфюм без химикали, но може да изберете по-силен аромат, който да предполага по-малко количество впръскване –  веднъж на ден.

Перилни препарати 

Докато концепцията за токсичен перилен препарат  изглежда малко странна, имайки предвид, че  целта му е да почиства дрехите, много прахове (без значение от вида на субстанцията) съдържат наистина тежки химикали. Част от тях лесно се абсорбират от нашата кожа, което води до различни видове кожни алергии. Ето защо е изключително важно да изплаквате хубаво ръцете си с вода след пране, пише Tialoto.bg.

Ароматизатори 

Преди да ароматизирате стаята с флакона в ръка, си представете колко химикали ще впръскате във въздуха. По-добре запалете ароматна свещ, отколкото да изпразвате флакона. 

Пластмасови бутилки 

Ако все още не сте започнали да пиете от стъклени бутилки, е добре да го направите сега. Пластмасата като материал е токсична и водата в нея обира част от вредните вещества, които се съдържат в състава ѝ. 

Червило 

Една тревожна новина за дамите! Вашето любимо червило по всяка вероятност съдържа токсични вещества. Ако имате възможност, пазарувайте органични козметични продукти. 

Касова бележка 

Касовите бележки, които получавате при покупка също са вредни за вас. Те са покрити с прах (съдържащ BPA), който се абсорбира от кожата и е свързван с няколко вида заболявания, сред които хормонални проблеми и рак на гърдата.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *