Такава градушка се изсипа край София, все едно сняг е паднал

Огромно количество градушка се изсипа край Етрополе, Софийска област.

Това съобщи за Блиц очевидка, която пътува по трасето.

Тя е заснела и снимки на метеорологичното явление. “Толкова град има тук, че чак все едно сняг е паднал”, споделя очевидката за медията.

Облаци и дъждовно време ще обхванат по-голямата част от страната на Великден. На места те ще са придружени от гръмотевици. Ето и прогнозата:

Предупредителни кодове за проливни дъждове са в сила за цялата страна за понеделник, 17 април. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде news.bg.

В 20 области е в сила оранжев код, което означава, че времето ще е опасно. На места се очаква да паднат до 50 литра на кв. метър дъжд.

 

Оранжев код е обявен за областите: Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Смолян и Пловдив.

Жълт код е обявен за областите: Видин, Монтана, София, София област, Перник, Кюстендил, Пазарджик и Благоевград. Очакваните количества дъжд в тези области са до 30-35 литра/кв. метър.

Според прогнозата за времето на НИМХ през следващото денонощие ще преобладава облачно и дъждовно време. През нощта значителни ще бъдат валежите в западната половина на страната, а през деня – в североизточната. Привечер валежите в югозападните райони ще започнат да спират.

Ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат. Вечерта и през нощта срещу вторник в Предбалкана, Лудогорието и по високите полета дъждът ще преминава в сняг.

Между 6 и 11 градуса ще бъдат минималните температури. Максималните ще са между 8 и 13 градуса.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *