Толумбички

Необходими продукти:

една чаена чаша вода

50 мл. слънчогледово олио

една щипка сол

една чаена лъжичка ванилия

3 яйца

една чаена чаша брашно

олио за пържене / не го пестете /

Продуктите за сиропа са една и половина чаена чаша вода плюс една чаена чаша захар.

Начин на приготвяне:

Изсипете водата  и олиото в тенджера. Прибавете солта. Сложете тенджерата на котлона и го включете.

Когато сместа заври наведнъж изсипете брашното. Бъркайте непрекъснато, докато забележите, че тестото започва да залепва по дъното на съда. Това е признак, че трябва да отнемете тенджерата от котлона. Всичко това става за около три минути.

Оставете полученото тесто да се охлади.

Към охладеното тесто започнете да прибавяте яйцата едно по едно, като бъркате непрекъснато. В началото ще ви се стори, че сякаш тестото не иска да поеме яйцата, но постепенно ще се получи гладка смес.

Гладкото тесто изсипете с помощта на лъжица в сладкарски пош с голям накрайник.

Сгорещете олиото за пържене и започнете да шприцовате вашите толумбички. Ако искате да стават еднакви и с хубави краища ще ви трябва помощник и ножица. Единият от вас ще шприцова, а другият ще реже от тестото, като използва ножицата. Това разбира се не е задължително, ако не сте претенциозни като мен. Важен е вкусът.

Готовите толумбички изваждайте върху готварска хартия. Тя ще отнеме излишната мазнина.

Сварете сироп от една и половина чаена чаша вода и една чаена чаша захар. Когато сиропът заври и захарта се разтопи го отнемете от горещия котлон. Прибавете ванилията и разбъркайте.

С горещия сироп залейте охладените толумбички, като преди това отстраните хартията.

Когато достатъчно се напоят, сервирайте.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *