Тома Томов обясни защо е станал водач на листа на БСП в Благоевград

Журналистът Тома Томов, който стана водач на листа на БСП, обясни решението си да влезе в политиката в ефира на bTV. По думите му, има неща за вършене и това е бил основният мотив за неговото решение. Журналистът посочи и кой го е вдъхновил да се заеме с политика.

„Това, че той победи. Алгоритъмът Радев ми даде възможност да кажа няколко неща, заради които исках да вляза в политиката. Цялата политическа класа трябва да бъде сменена. Цялата класа е прогнила и корумпирана. Българската политическата класа е олигархична, но тя е такава в целия свят. Искам да сменя управляващата класа. Това не може да стане с журналистика, може да стане само с политическа борба. Трябва да се намали и социалната несправедливост”,обясни решението си Томов.

По думите му, в страната ни има над един милион хора, които всяка вечер си лягат гладни. Те нямат представители в парламент и той иска да бъде техен представител. „Друго, което искам да стане, е, че когато главата ти е далеч от тялото, ти си идиот. Има два милиона души извън България, те са цвета на нацията. Инвестирани по Европа и из целия свят. Това е една скайп България”, каза още журналистът.

Томов също даде ясна заявка, че ще се бори с корупцията. „Аз не съм политик. Много по-добре е да снимаш в пустинята Негев. Да бъде по-интересно. Това е временно. Дълго съм живял и съм за твърде кратко в политиката”, каза още той.

Томов посочи и двамата души, които са му предложили да се впусне в политиката. „Навремето един човек ме беше поканил в политиката. Той е моя герой доктор Петър Дертлиев. Срещахме се много често с него. Отказах му тогава защото съм социалдемократ по убеждение, но имах много други работи да върша в журналистиката. Другият политик, който уважавам, бе Виктор Шемтов. Той е направил толкова болници в Израел, че всички го знаят. Сега ме покани Корнелия Нинова. Първият път ѝ отказах”, каза Томов.

Журналистът също разкри какво е казал на Радев преди да бъде избран за президент. Томов е част от инициативния комитет, издигнал кандидатурата на генерала. „Казах на Радев: ще бъдеш убит до два месеца. Ти ще си останеш един обикновен пенсионер. Бях убеден, че той ще загуби”, каза Томов.

Томов бе категоричен, че той няма да е за дълго в политиката. „Аз съм от гражданската квота. Нямам намерение да бъда партиец. Имам намерение да си свърша работата”, поясни той.

Томов също уточни, че ако БСП и ГЕРБ направят широка коалиция, той “веднага ще тръшне вратата”.
Факт е, че през 70-те години съм сътрудничил на разузнаването в Първо главно управление на ДС. Пътувах често в чужбина и винаги след като се връщах ме брифираха – трябваше да разказвам с кои хора съм се срещал. Не се срамувам от това, аз 50 години съм пред българския народ с лицето си. Тези признания направи още журналистът Тома Томов.

Баща ми никога не е бил шеф на затвора в Белене, работи няколко години там, след което се пенсионира. Той е достоен и почтен човек, беше приятел на Вапцаров, а ръцете му никога не са били изцапани с кръв, категоричен е журналистът.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *