HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Топлото се завръща, идват жегите

Вчерашната температура беше от порядъка на 13-16 градуса, днес ще бъде подобен ден, но малко по-топло. Това заяви климатологър Георги Рачев в ефира на БНТ.
По думите му бурята, която удари София е предизвикала едно „светлинно шоу, изключително красиво“, но без дъжд. „Над Софийското поле, където наблюдавахме със студентите, нямаше валеж, максимум 7 л. на кв. м. Валежите бяха вчера от порядъка на 15-20 л. на кв. м.“, посочи той.
„Днес валежите ще продължат, предимно в източната половина и днес категорично няма да става за плаж – по морето ще бъде мрачно, хладно“, каза още той.
По източната половина на този антициклон Залия ще се спуска хладен въздух и това не е нещо нетипично за прогнозата за този месец. Прогнозата се сбъдва. Утре ще е топло, в неделя – дъждовно над цялата страна. Сряда и четвъртък, когато ни чака върхът на затоплянето, след неделя ни чака едно взривно затопляне, за 14 юни ще има температури от 30 и над 30 градуса. Един хубав период от вторник до събота, за уикенда ще има едно леко захлаждане“, прогнозира още експертът.
„И другата седмица ще има валежи. Те ще бъдат краткотрайни, типично в следобедните часове. Юни месец е, но общо взето се измъкваме откъм градушки. За тази година нямаме големи градушки, които да обхващат сериозни територии“, каза още той „Сериозен валежен процес ще има към 16-17 юни.
Топло ще бъде времето, няма да го има хладното майско време. В периода 20-23 юни се очаква малко по-хладно време с валежи. Юни, юли и август месец в западната половина на България ще има малко повече дъждове“, прогнозира още климатологът.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *