Топло, с мъгли в началото и вятър в края на седмицата

През тази седмица времето през повечето дни ще бъде топло за сезона, но сутрин на много места в низините и котловините ще има утринни мъгли.

През нощта ще бъде ясно. Ще се появи слаб вятър от югозапад, и запад. Минималните температури утре ще са от минус 1 до плюс 4-5 градуса.

През деня утре ще бъде ясно със съвсем слаб вятър от североизток. Дневните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса. Макар по-малко от днес, отново на места сутринта видимостта ще бъде намалена. 

В сряда вятърът ще се ориентира от север-североизток и за кратко ще прониква малко по-студен въздух. Минималните температури ще останат без промяна, а дневните слабо ще се понижат, по-чувствително в източната половина на страната и ще бъдат от 8 до 13 градуса, в югозападните райони – до около 15.

Облачността ще бъде променлива, по-значителна над северните  и източни райони, но валежи са малко  вероятни, освен слаби преръмявания на отделни места северно от планините.

В четвъртък над централните и западни райони ще бъде слънчево или с незначителна облачност, а на изток ще има повече облаци. Вятърът там ще бъде слаб, от север-североизток. Дневните температури ще са от около 7-8 на североизток до 15-16 в западните райони.

В събота ще се появи и усили вятър от северозапад, в Дунавската равнина – умерен и временно силен. Дневните температури ще бъдат от 10 до 16-17 градуса на места в Горнотракийската низина. Облачността ще бъде променлива, на места ще превали краткотраен дъжд, но валежите няма да бъдат съществени.

В неделя ще остане ветровито, а температурите ще се понижат с няколко градуса и ще са от 7 до 12 градуса.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *