ТОПСДЕЛКА В ДУПНИЦА! С оферта 157 777 лв. собствениците на „Никма” купуват бившата бензиностанция в кв. „Горна махала” с 1 дка имот

Дупнишката фирма “Никма” ЕООД купува апетитен общински имот – бивша бензиностанция, в кв. “Горна махала” за 157 777 лв. Процедурата за продажбата на затворената от години бензиностанция е стартирана през месец февруари 2019 г.

В конкурса за имота от 1070 кв.м са участвали две дупнишки фирми – “Никма” ЕООД  и “Плам и синове”. Съсобственици на фирма “Никма” ЕООД са Николай Генчев, който освен в бизнеса с бензиностанции е собственик и на къща за гости “Ася” в Сапарева баня, която е купил преди около 4 г. за 200 000 лв. Съдружникът му Милан Раков е собственик на верига магазини за строителни материали. Двамата са създали дружеството през 2010 г. с общ капитал от 5 лв.

Те са спечелили търга за бившата бензиностанция, като са дали по-висока оферта от конкурентната им фирма “Плам и синове”, на която дейността е свързана с шофьорски курсове и превозвачески услуги.

В офертата си собствениците на „Никма” са заявили, че ще инвестират над 1 млн. лв. в бензиностанцията и ще отварят 18 работни места. Те декларирали пред общината, че няма да се променя дейността на обекта за следващите три години.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *