Топъл шоколад

Продукти:
1 л гореща вода
100 г натурален шоколад, >50% какао
5 с. л. мед
разбита сметана за гарниране
канела на вкус

Начин на приготвяне:
• В тенджера се налива 1 л вода и се загрява.
• Към врялата вода се добавя мед, кипва се и се оттегля от котлона.
• Шоколадът се нарязва на малки парчета.
• След като водата се оттегли от котлона, в тенджерата се сипва наситненият шоколад. Разбърква се, докато шоколадът се разтопи.
• Сместа се разбива, докато стане на пяна.
• Шоколадът се налива в подходящи чаши и се гарнира, по желание с разбита сметана. Поръсва се с канела и се сервира.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *