HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Топ климатолог разкри кога си отива лятото! Ето какво време ни очаква приз септември

“И всеки днес ще разбере – отива си лятото, идва ли есента”. Това заяви климатологът доц. Георги Рачев пред “България он еър”. Той допълни, че още днес следобед започва проникването на студен фронт, който ще донесе и заоблачаване, както и температури с 10-12 градуса по-ниски.

“Промяната във времето ще започне първо в Северна България, където и някои от валежите ще започнат. Утре те продължават и в останалата част от страната, като на  места ще достигнат 20 мм.”, информира климатологът.

Добрата новина е, че дъждовете ще спрат в сряда, продължи доц. Рачев, и те ще се изтеглят към Гърция. След сряда, температурите ще се задържат около 25 градуса, последвани от затопляне веднага след събота.

Запитан какво време очаква хората, които планират своята почивка на морето през септември, Рачев бе категоричен: “Ще имаме разкошна, топла, златна есен!” Климатологът обеща температури от 16-20 градуса, като смята, че те ще бъдат дори с 2 градуса по-високи.

Доц. Георги Рачев коментира и опустошителния ураган “Харви”, който взе жертви в Хюстън, щата Тексас. Рачев посочи, че тропичният циклон в момента е блокиран в района на големия град и дъждовете ще продължат в следващите няколко дни.

Като измерено количество, климатологът обясни, че “Харви” е 1000 мм. валеж, което е два пъти годишната норма такъв за София.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *