Торта без яйца

Необходими продукти:

една и половина чаени чаши брашно

една чаена чаша захар

половин чаена чаша слънчогледово олио

ябълков оцет – една супена лъжица

две супени лъжици какао

едно пакетче бакпулвер

щипка сол

една чаена чаша вода

една чаена лъжичка ванилия

200 мл. прясно мляко за напояване на блата

100 грама шоколад плюс 80 мл. млечна течна сметана за глазурата

ядки за украса, количеството е около две супени лъжици

Начин на приготвяне:

Пресейте сухите съставки без бакпулвера и захарта в купа. Това са брашното, какаото и солта. Размесете ги с помощта на лъжица или шпатула.

Изсипете водата и оцета в друга купа. Към тях прибавете бакпулвера. Разбъркайте.

Изсипете течните съставки от втора точка в купата на миксера. Към тях прибавете захарта и ванилията. Разбъркайте за кратко.

Прибавете олиото на струйка при пуснати бъркалки на бавна степен.

На порции започнете да прибавяте сухите съставки от точка 1. Разбъркайте до еднородна смес.

Застелете дъното на тавичка с диаметър 22 сантиметра с незалепваща хартия за печене. Изсипете сместа.

Изпечете блата за вашата малка торта на 180 градуса и вентилатор до суха клечка. В моята фурна за около 24 минути е готов, но всяка фурна е различна.

Отстранете хартията и поставете блата в тортена чиния.

Горещия блат сиропирайте със студеното прясно мляко. Ако обичате сиропирани сладкиши може да увеличите количеството на прясното мляко. Вие преценете!

След като блатът се охлади направете глазура от шоколада и сметаната. Това става като залеете шоколада с гореща сметана и разбъркате енергично до гладкост. Залейте тортата.

Украсете вашата малка торта с ядки, кокосови стърготини или с каквото вие решите! Изчакайте около час и може да опитате.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *