
Необходими продукти:
За блата:
- 10 белтъка
- 300 г захар
- 100 г брашно
- 150 г кокос
За крема:
- 500 г маскарпоне
- 400 г заквасена сметана
- 200 г бял шоколад
- 80 г пудра захар
За глазурата:
- 170 г бял шоколад
- 100 г сметана /30% – 36% масленост/
- кокос или ядки
Начин на приготвяне:
1. Разбийте белтъците със захарта до пухкав и плътен крем. След това прибавете смесените заедно брашно и кокос. Използвайте голяма шпатула и въртеливи движения.
2. След като се смесят добре, разпределете сместа в 3 алуминиеви тавички с диаметър 26 см – 28 см, леко намазани с мазнина и поръсени с брашно или галета.
3. Загладете добре и печете на загрята фурна с вентилатор 190 градуса, около 8 – 10 минути до лек златист загар.
4. Докато блатовете се пекат направете глазурата. Тя трябва да има време да се охлади, за да не разтопи крема при заливане.
5. Загрейте сметаната до кипене и я налейте на части върху белия шоколад, за да се разтопи равномерно.
6. След това охладете до стайна температура. Ако имате лед, поставете върху купа със студена вода и лед.
7. Извадете и последния блат, оставете ги да изстиват.
8. След това започнете да приготвяте крема. Първо разтопете белия шоколад.
9. Смесете сметаната и маскарпонето с пудрата захар. Разбийте с миксер до получаване на крем. Внимавайте да не се пресече от прекалено дълго разбиване.
10. Налейте белия шоколад при непрекъснато разбъркване на слаба степен.
11. Когато всички компоненти са готови, преминете към сглобяване на тортата.
12. Разделете крема на 3 части. Сложете блат на дъното на формата за торта / ринг.
13. Налейте една част от крема, след това отново блат. Завършете с крем и го загладете много равномерно.
14. Залейте с готовата глазура, която трябва да е добре охладена, за да не разтопи крема.
15. Приберете в хладилник за поне 12 часа преди консумация.
16. Декорацията е по избор – отстрани може да я покриете със смлени лешници и кокос. По желание добавете течен шоколад. gotvenezanachinaeshti.com