HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Торта с шоколадов глиган получи за 60-ия си рожден ден шефът на РМА „Стримон“ Д. Данчов, 100 приятели и близки вдигаха тост с 65-градусова ракия

100 приятели и близки събра на 60-ия си рожден ден навръх националния празник 3 март шефът на РМА „Стримон“ Димитър Данчов, като почерпи с над 20 литра 65-градусова ощавска ракия, лично производство. Плътно до рожденика бяха синовете му Иво и Валентин, от Шумен със семействата си пристигнаха сестра му Славка и брат му Стефан, а най-големият, Методи, който живее в Благоевград, му подари градински чадър с пожелание за повече почивка и по-малко работа.

Почти половината заведение на партито заеха колегите авджии от 43-а ловна дружинка на с. Логодаж, която е в топ 3 за миналия сезон по отстреляни диви прасета в района на Благоевград и Симитли. Другата половина от гостите бяха роднините и приятелите, сред които специално място рожденикът отреди на кумовете си Бейкови, които пристигнаха от София. От Кюстендил пък дойдоха мощна група приятели от ДАИ и полицаи.

На тежко мъжко хоро с рожденика се хванаха бившият кмет на Благоевград и зам. министър Костадин Паскалев, заместникът му и вече пенсиониран шеф на Пробационната служба Виктор Асиски, Александър Мановски, бизнесмените Васил Чорбаджийски и бизнес партньорът му Петър Байкушев, който се изяви блестящо и като солист на оркестъра, и др. Димитър Данчов не можа да откаже на сестра си и по нейно настояване два пъти взе микрофона да изпълни специалните й музикални желания, като и двата пъти успя да разплаче не само нея с прочувствения си глас.

Нито един от поканените авери не потърси извинение за отсъствие и това бе най-големият подарък за рожденика. А иначе пакетите и цветята едва се побраха в три коли. Прибори за барбекю, ценни ножове за лов и ножици за рязане на любимата му ябълкова градина в родното село Ощава бяха част от подаръците, за които рожденикът се пошегува, че всички са за работа, само нова кирка няма. Авджиите от дружинката пък му дадоха ваучер да си купи пералня със сушилня, та да не бере грижа как зимата да суши след излет дрехите си, за да са готови за следващия лов.

Празничната торта обаче успя да изненада рожденика, който заслужено се слави като един от най-точните ловци в ЛРД „Сокол 1911“. Върху постамента от блатове и крем лежеше шоколадов глиган с патрондаш и пушка до него, а пожеланията бяха за много здраве, повече удоволствия и по-малко работа.

Партито приключи с песни до първи петли в по-тесен кръг в къщата на Д. Данчов в с. Рилци.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *