Тортия с аспержи


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1-2 опаковки аспержи
1 глава стар лук (аз нямах лук и не сложих)1 скилидки чесън
2- 3 с.л. олио за задушаване
4 яйца
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Ситно нарязаните лук и аспержи се нарязват на ситно и се задушават в тиган с олио, на среден огън. Скилидката чесън се счуква много добре с малко сол в хаванче и я изсипвате при задушените лук и аспержи. Яйцата разбърквате в подходяща купа с вилица. Към тях се добавят и задушените аспержи с лука и скилидката счукан чесън. Леко посолявате със сол, смесвате леко с вилицата и в тиган с олио изсипвате сместа. Започвате с леко въртеливо движение на тигана да заобляте краищата на самата тортия в тигана. Тортията я правите на слаб огън. Обръщате я върху специалния капак за тортия или върху чиния с по-голям диаметър от този на тигана. Внимателно връщате от капака в тигана пак и отново с леки движения се закръгля и тази страна на тортията. Второто запичане на тортията от другата страна става по-бързо, за по- кратко време. След като е готова може да се консумира с бира, с вино, с допълнение някакво месо или само тортия! Подправки по желание, още в яйцата може да сложите джоджен.
Да ви е сладко!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *