Тортия с шунка и гъби

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг картофи 
4 яйца 
1 глава лук 
щипка чубрица 
сол и черен пипер на вкус 
200 г шунка, нарязана на кубчета 
100 г мариновани печурки 
2-3 стръка пресен магданоз 
шепа сладка царевица 
олио и масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на филийки със средна дебелина. Пържат се в силно сгорещена мазнина докато омекнат леко. Отцеждат се от мазнината и се оставят настрана да се охладят малко. След като се охладят се намачкват, но не на пюре. 

Разбиват се яйцата, посолява се на вкус, добавят се черен пипер и наситненият лук. Разбърква се, след което се прибавят и картофите, магданозът, царевицата, шунката и гъбките. Всичката смес се разбърква много добре. Изпича се в дълбок тиган, по възможност с незалепващо покритие, като при обръщането на тортията се използва голяма чиния, такава, че да покрие тигана, за да се обърне лесно. След като се изпече се намазва с масло и се поднася.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *