Тотомилионерът от с. Покровник Румен Пеовски донесе награда „Дело на годината” на адвокат Албина Анева

Милионерът от с. Покровник Румен Пеовски, който миналата година спечели шестица от тотото, донесе награда „Дело на годината“ на благоевградския адвокат Албина Анева. Почетната грамота и статуетката на Темида й бяха връчени от бившия социален министър Христина Христова в рамките на шестия конкурс за правосъдие в присъствието над 200 съдии, прокурори и адвокати. Първите, които поздравиха Албина Анева за приза, бяха адвокатите Атанас Малешевски и София Беличенова, които работят с нея в една кантора.

На тържествената церемония присъства и благоевградският адвокат Рангел Бараков, както и френският адвокат, който го защитава в Париж по несправедливото обвинение за данъчна измама. „Щастлива съм, че проф. д-р Александър Янков, който ми преподава по международно публично право, ме позна на церемонията, на която бе удостоен с Гран при за цялостен принос към правото. Той беше постоянен представител на България в ООН и зам. председател на съда в Хага”, заяви Албина Анева.

Делото, което й донесе наградата, е разгледано в Окръжен съд – Благоевград, след като Антон Ангелов от с. Покровник претендира за половината от 1,6 млн. лв., които спечели от тотото Румен Пеовски с фиш за 1,20 лв. на 27 април 2017 г. Той твърди, че двамата са приятели от детинство и от много години играели заедно с 5 едни и същи числа – 5, 12, 16, 24 и 32, а шестото било избирано произволно от онзи, който пускал фиша за конкретния тираж. Двамата плащали по 60 стотинки за фиша от 1,20 лв., поради което Антон Ангелов претендира, че  Румен Пеовски му дължи 834 436 лв., т.е. половината от печалбата от 1 668 872 лв.

В хода на делото са разпитани свидетели, които твърдят, че тотомилионерът Румен Пеовски говорил навсякъде, че печалбата била на двамата. След като взел парите, първо дарили пари на детската градина в селото, след което и двамата ходили в София на дентален лекар да си оправят зъбите. Румен купил лек автомобил „Мерцедес“ на лизинг от автокъща в Дупница, който дал за ползване на Антон, но след това си го взел с намесата на полицията. Тотомилионерът закупил и много други вещи за бита на приятеля си – като телевизор, хладилник, кафемашина.

Румен Пеовски отрича съдружието си в играта на тото с Антон Ангелов и твърди, че сам си пускал фишовете, а преди 15 години печелил петица. Пеовски твърди, че давал пари назаем на Ангелов, които обаче не му връщал, а го „поил“ на купони с негови приятели от кримиконтингента. Незабелязано му слагали хапчета в чашата с алкохол и тъй като след запоите не можел да се контролира, посегнал на близките си, заради което влизал два пъти на лечение в психодиспансера. Според тотомилионера той бил умишлено тровен с наркотици.

В подкрепа на тази теза адвокат Анева посочва, че Антон Ангелов е издирван за трафик на наркотици от испанските власти в Ла Коруня. Делото приключва в полза на тотомилионера в Окръжен съд – Благоевград, тъй като гражданският иск е отхвърлен като неоснователен. Решението обаче не е окончателно и подлежи на обжалване пред САС.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *