ТОЧЕН МЕРНИК! Шефът на УС на ФК „Места” Д. Парасков надстреля чичо си и се окичи с нов патрондаш на традиционната среща на хаджидимовските ловци

Бившият футболист на „Пирин“ (Бл) и „Пирин“ (ГД) Димитър Парасков спечели за първи път състезанието за най-добър стрелец сред хаджидимовските ловци. Това се случи на традиционната ловна среща, на която си „свериха часовниците“ и „нагласиха мерниците“ за началото на новия сезон. За разлика от предишни години, ловците се събраха не в местността Орманя, а в Марата.

Надпреварата при стрелците бе драматична, за първите места се конкурираха 7 участници и всички имаха реален шанс да победят. В крайна сметка настоящият председател на УС на ФК „Места“ успя да надделее, след като на финала се пребори с чичо си Янко. Именно той е и човекът, който заедно с баща му Георги са го запалили по лова и му дали първите уроци в стрелбата. Двамата стигнаха до финалната фаза с още 5-има, сред които и председателят на хаджидимовските ловци Борислав Мърваков. Димитър и чичо му при стрелбата по панички завършиха с равен брой точки – по 7. Спорът бе решен при „дузпите“ във втория кръг – стрелба по мишена глиган от достатъчно разстояние, за да се демонстрира възможно най-голямо майсторство. При тях футболистът показа отличния си мерник и след двата изстрела „удари“ две осмици. Така изпревари с 2 точки Янко Парасков, който пък завърши с една деветка и една петица. Борбата за третата позиция бе не по-малко интересна, в крайна сметка спечели Атанас Пейчев.

Местната дружинка се бе погрижила за различни практични награди, които да помагат при бъдещите ловни излети. Чисто нов патрондаш от реномирана марка получи победителят Димитър Парасков. Редът и коректността на състезанието бяха поверени на главния съдия Георги Мишкаров, който демонстрира за пореден път безпристрастност и пълно спазване на правилата.

 АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *