Трагедията е огромна! Даниел, ударен от волтова дъга във Варна, питал лекарите дали ще оживее! Баща му помислил, че е телефонна измама

14-годишното момче, което беше ударено от волтова дъга във Варна, е било в съзнание, когато на помощ са му се притекли първите очевидци на трагедията, предава Би Ти Ви.

Свидетел разказа по Нова тв, че когато намерили телефона до момчето, първо се обадили на бащата. Човекът помислил, че е телефонна измама. Поискал да чуе момчето, но после разбрал, че това не може да стане.

 “Чухме силен гръм, след което видяхме как деца се разбягаха, а на земята лежеше едно момче, чието тяло пушеше. Отидохме и задушихме огъня. Учудващо момчето беше в съзнание и първоначално казваше, че е добре и се опитваше да стане, за да си ходи вкъщи”, разказва свидетел на ужасяващия инцидент.

“По-късно явно е разбрал колко сериозно е положението му, тъй като когато го качиха в линейката, питаше лекарите дали ще оживее”, обясни очевидец на трагедията.
“Състоянието на Даниел е стабилно, но тежко. Прекара добре нощта, нямаше температура. Дълбочината на изгаряния са много големи – втора, трета степен. Момчето е в медикаментозна кома”, заяви доц. д-р Ивайло Въжаров, директор на Военноморска болница.
“След това изгаряне могат да се развият много усложнения. Има единични случаи в медицината, при които такива случаи приключват благоприятно”, каза още той.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *