Топ теми

Трагедия разтърси симитлийското с. Полена! Бивш миньор увисна на бесилото, докато жена му е в Португалия

69-годишният Кирил Мутавчийски, баща на две деца от симитлийското село Полена, сложи край на живота си, като увисна на бесило в дома си. Трагедията потресе съседите на фамилията, тъй като преди близо два месеца съпругата на Кирил опита да се самоубие.

Както вестник „Струма“ писа, на 20 февруари 65-годишната жена също увисна на бесило в навеса до къщата, като преди това погълна опасен коктейл, но благодарение на бързата намеса на близките й бе спасена.

Черната вест за внезапната смърт на бившия миньор К. Мутавчийски вчера бе най-коментираната тема сред жителите на село Полена. Семейството се ползва с добро име, синът им живее и работи в чужбина, а дъщерята в Симитли. Кирил и съпругата му са пенсионери от мината.

Местните хора разказаха, че след възстановяването на майката преди два месеца синът я взел да живее в Португалия, дъщерята пък се грижила за бащата. Съседите го видели последно в неделя да прибира козичките си от паша. Сутринта не пуснал животните, не излязал навън, а лампите вътре в къщата продължавали да светят. Това ги усъмнило и близка жена на семейството се обадила на дъщеря му, която пристигнала заедно със своя съпруг. Веднага е подаден сигнал на тел. 112, на място пристигнали служители от Второ РУП – Благоевград. Кирил Мутавчийски е открит безжизнен на тавана на фамилния дом.

Обстоятелствата, довели бившия миньор до фаталното решение, се изясняват от служители на реда, следи от насилие не са открити и трупът е освободен от аутопсия.

Според местните жители К. Мутавчийски е изпаднал в криза и затова е посегнал на живота си.

ПЕТЪР ВАСЕВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *