ТРАГЕДИЯ! 22 души от едно семейство убити при атаката с химическо оръжие в Сирия

Двадесет и двама души от едно семейство са сред убитите при нападението с химическо оръжие в Сирия във вторник. Броят на загиналите е най-малко 86 по последни данни на Сирийския център за наблюдение на правата на човека.

Междувременно, държавният секретар на Съединените щати, Рекс Тилърсън, призова Русия да преосмисли подкрепата са за режима на сирийския президент Башар ал Асад.

Семейство Алюсеф е сред най-тежко засегнатите от атаката. То е дало 22 жертви, сред които много деца, пише пик. Тленните им останки са били положени в общ гроб.

Атаката беше извършена в град Хан Шейхун, в северозападната провинция Идлиб, който е под контрола на бунтовници.

Нападението взе най-малко 86 жертви, като сред загиналите са 30 деца и 20 жени. Очаква се броят да нарасне, тъй като има десетки ранени и хора в неизвестност. Западът обвини сирийския режим, че неговите военновъздушни сили са използвали химическо оръжие при нападението. Дамаск и Русия отрекоха, тъй като според тях отровен газ е изтекъл от поразен при атаката оръжеен склад на бунтовниците.

Държавният секретар на Съединените щати, Рекс Тилърсън, който ще посети Москва следващата седмица, беше категоричен, че за него „няма никакво съмнение“, че „сирийският режим под ръководството на Башар ал Асад е отговорен за тази жестока атака“.

Американският вицепрезидент, Майк Пенс заяви, че „всички опции са на масата“, що се отнася да това как ще отговори страната му на предполагаемата химическа атака.

Пенс призова Русия да изпълни своите задължения по споразумението от 2013 година и да елиминира химическите оръжия в Сирия.

По-рано тази седмица, Съединените щати, Франция и Великобритания внесоха в Съвета за сигурност на ООН проект за резолюция, в който се настоява следователите на ООН да получат детайлна информация за военновъздушните мисии на сирийската армия.

Заседанието вчера, обаче, приключи без тя да бъде приета.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *