ТРАГЕДИЯ! 34-г. планински спасител от Банско увисна на бесило навръх именния си ден

С вест за страшна трагедия осъмна вчера Банско. Навръх именния си ден край на живота си е сложил 34-годишният Иван Гълъбов – планински спасител към доброволния отряд на ПСС – Банско. Младият мъж е открит, увиснал на бесилото в една от стаите на жилището си в Банско, където живее заедно със съпругата и двете си невръстни деца, които са в детска градина. По непотвърдена информация той е открит от съпругата си. Въпреки шока младата жена успяла да пререже въжето и да потърси помощ. За жалост пристигналите на място медици само констатирали смъртта му. 

Черната вест шокира всички, които познават Иван Гълъбов. Негови колеги от доброволния отряд към ПСС споделиха, че е бил перфектен спасител, изключителен професионалист и се е включвал активно в редица акции. Не е давал никакви признаци да е притеснен или депресиран. Бил е запален планинар. След контузия миналата година за известно време не се бил включвал в спасителни акции, но е искал тази година да продължи да работи като доброволец. Потресени от фаталното му решение са и жителите на Добринище, откъдето е родом младият мъж. Те споделиха, че е много добър и отзивчив. До преди няколко години живеел в Добринище. Преместил се в Банско заедно със съпругата си, след като си купили апартамент, но редовно посещавали близките си в курортното градче. Там Иван има и баба. Двамата заедно събирали шишарки в планината и ги предавали на местни фирми, които работят на външния пазар. 

Не е ясно какво е принудило Иван Гълъбов да сложи край на живота си. През последните години той е изгубил най-напред майка си, която е била болна от тежко заболяване, а след това и по-малкия си брат, който загинал в катастрофа.

Иван Гълъбов ще бъде погребан в родния си град Добринище.

 ЯНА ЙОРДАНОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *