HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Трагичен инцидент отмени европейското за момчета в Чехия с участието на моторист от “Еър Макс Рейсинг”

Трагичен инцидент отмени финала на европейското първенство по мотокрос за момчета до 14 г. в Локет /Чех/, където участва и състезателят на “Еър макс Рейсинг” /Бл/ Виктор Нейчев. В трета обиколка молдовецът Игор Кухарчук не можа да преодолее най-дългия скок на трасето и почина от тежкото падане. Организаторите решиха да не провеждат старта в неговия клас МХ85, в който освен перничанина В. Нейчев имаше още един български представител – Николай Малинов. Неволни свидетели на фаталния край станаха по-големият брат на Виктор – Стефан Нейчев, който също кара за благоевградския тим, баща им Иван Нейчев и президентът на клуба Красимир Божурски.
“Белята се случи пред очите ми, този скок е доста коварен, въпреки че повечето деца го преминават. Два пъти се справи и молдовецът, но на третия загуби концентрация и най-лошото стана. Нашият Виктор преодоляваше участъка по земя по настояване на татко му”, коментира Кр. Божурски.
“Дошли сме да трупаме опит, няма нужда от излишни ефекти”, нареди на сина си преди старта Ив. Нейчев, който е бивш състезател по мотокрос.
На същата писта в Локет ден по-късно се проведе световното първенство за мъже, наблюдавано от около 30 000 зрители. След завръщането в България отборът на “Еър Макс Рейсинг” насочи вниманието си към предстоящите кръгове от държавния шампионат в Севлиево /2-3 септември/ и Самоков /9-10 септември/. В. Нейчев оглавява генералното класиране в клас МХ85, а Мартин Тодоров е втори в МХ. Междувременно благоевградчани привлякоха още едно пернишко попълнение – Дани Цанков /МХ65/, който тренира при опитния си съгражданин М. Тодоров.
“Надявам се тази есен да стане готово и трасето в Зелен дол, за да може феновете от региона отново да гледат мотокрос от високо качество”, допълни Кр. Божурски.
ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *