Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Топ теми

Традиционен тиквеник

Продукти

500 г готови кори
800 г тиква
200 г орехи
250 г захар
олио (масло)
пудра захар
Начин на приготвяне

Тиквата се почиства и се настъргва на едро ренде. Орехите се натрошават на дребни парчета. Корите се разстилат върху работния плот. Върху всеки слой, който се състои от 2-3 листа, се поръсва малко растителна мазнина, част от настърганата тиква, 2 с.л. захар и орехови ядки.

Навива се на стегнато руло, което се поставя в центъра на намазнена тава, завито като спирала. С всяка следваща кора се действа по същия начин и всяка следваща се завива около предходната. Накрая цялата повърхност на тиквеника се поръсва с олио (или разтопено масло), след което се поставя в предварително загрята фурна на 180 градуса и се пече до златисто. Щом бъде изваден от фурната, празничният тиквеник може да се поръси с пудра захар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *