Традиция! 2000 се веселиха в Джерман на традиционния събор, бизнесмен си дойде от Италия специално за събитието

Над две хиляди души се веселиха на събора в дупнишкото село Джерман, който традиционно се провежда в деня на Св. Марина. Бизнесменът Димчо Андонов, който от дълги години живее в Италия и има голям автосервиз, развърза кисията си и почерпи с богата трапеза своите приятели, сред които Сашо Александров и семейство Ралица и Сергей Шушкови. Димчо се завърна от Италия специално за събора в родното си село и дари средства за празника на кмета Ангел Цветков.

Богата фолклорна програма зарадва джерманци за събора с любимите изпълнители Румяна Попова и фолкпевеца Крум. Истински фурор и залп от ръкопляскания предизвикаха най-малките танцъори на хореографа от село Вуково Кирил Амбарков. Малките танцьори на ТА „Рила“ от трупата в Сапарева баня направо просълзиха от умиление джерманските баби. Даниела Цветкова от дупнишката печатница доведе специално майка си Катя и съседката си леля Мария да гледат изпълненията. Малчуганите на Амбарков в народна носия първи поведоха хорото, а самодейци от джерманското читалище „Победа 1926“ също се включиха в празничната програма. Кметове от дупнишките села също се веселиха на джерманския събор. Явор Митов, кмет на Баланово, дойде на празника със съпругата си Гергана.

Кебапчетата за събора в Джерман пече бившият военен Славчо Старшината, който се прочу преди време като опитоми диво  джерманско козле. Дългогодишната бензинджийка Лили Китова с приятелско семейство също се почерпи на маса в центъра на селото. Всички заведения в селото бяха препълнени от съборяни и много джерманци опънаха софри и в дворовете на къщите си. Дупнишката полиция затвори подстъпите за автомобили към селото. Хора и луди танци веселиха джерманци и гостите на събора. 

Празнична заря озари небето над селото по време на дискотеката с фолкпевеца Крум.  

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Даниела

    Какъв бизнесмен,какъв автосервиз,какви 5лева.Може би в сънищата му .А случайно и с чартърен полет кацна на събора специално ,ама преди няколко години.Смешници,не сте интересни.Няма срам тоя народ.А и журналиста написал статията да постави подписа си и да понесе отговорност за лъжите в нея.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *