Транспортен проблем попречи на Рампата да се върне на бял кон в Горското, направи го пеша

Популярният благоевградски лесничей Костадин Мадолев-Рампата от петък отново е на работа на длъжността старши лесничей в Горското стопанство в Благоевград, но радостта от възстановяването му по съдебен път не бе пълна – в привичния му щур поведенчески стил той беше решил да го направи на бял кон, с който да мине тържествено през центъра на Благоевград на път за старата си нова месторабота, но не успя. Причината стана не липсата на расов жребец, който да издържи на гърба си близо двуметровия горски, а фактът, че лесничеят откри подходящото животно чак в Банско, но не успя да намери с какво да го докара до областния център на Пиринско и после да го върне обратно на стопанина му.

Така приказката „връща се на работа на бял кон“ остана без възможност да бъде допълнена от благоевградчани с уточнението „като Рампата“.

Мадолев бе уволнен дисциплинарно на 8 април миналата година и през последвалите 17 месеца бе възстановен в Горското от 3 съдебни инстанции, като решението на последната влезе в сила тази седмица. През това време Мадолев се бе главил на работа при мощния благоевградски бизнесмен Иван Чапов, който го бе пазарил да се грижи за недвижимите му имоти на Предел. След решението на съда Рампата избра да заеме старата си длъжност, с която като бонус получи и обезщетение от 5873 лв. – сборът от 6 брутни заплати.

Преди да го възстанови като старши лесничей, съдът обезсили 2 предходни дисциплинарни наказания на Мадолев – „забележка” и „предупреждение за уволнение“, и така в момента той е с напълно чисто трудово досие.

Припомняме че Мадолев, който има 17 г. трудов стаж в системата на горите, бе уволнен след случая със 70-годишния Асен Канджев от село Церово, който бе глобен за отрязан изсъхнал дъб в собствената му нива. Тогава дядото получи 2 акта, единият от които изготвен от Мадолев, и за да ги плати, се наложи да продаде магаренцето си. Случаят се разшумя, ЮЗДП назначи проверка и установи, че в актовете има вписано невярно обстоятелство – дядото не бил заловен „на местопрестъплението“, както твърдят горските, а на път към дома му. Рампата получи третото по степен дисциплинарно наказание – дисциплинарно уволнение, но след отпадането на предишните 2 се оказа, че шефовете му неправомерно са му го наложили и това е и причината за „белия кон“.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *