Транспортната фирма „Даци-Р“ на родителите на общинската съветничка Й. Рангелова влезе в туристическия бизнес в Гърция, след къща-хотел отвориха и таверна в Офринио

Транспортната фирма „Даци-Р” на Румяна Николова и Емил Рангелов, родители на общинската съветничка от БСП в Бобов дол Йорданка Рангелова, се впуснаха и в туристическия бизнес в съседна Гърция. След къща-хотел с 8 стаи наскоро те купили още една двуетажна къща в Офринио, в близост до плажната ивица, а на първия етаж са отворили таверна.

Всяка събота и неделя автобусите на фирмата извозват бобовдолци и дупничани на плаж в курортното селище Офринио, Гърция. Предишни години „Даци-Р” е изпълнявала курсове през уикенда за плаж в съседна Гърция, но по друга дестинация.

Репортер на „Струма“ се свърза по телефона с представител на фирмата и попита докъде изпълняват курсове за плаж в Гърция. Отговорът бе: „До Офринио. Там пътниците слизат пред таверната на фирмата, която също носи името „Даци-Р”, и се отправят на плаж. Първата къща за гости е на другия край на курорта. Над таверната има един етаж, в който стаите също се отдават под наем“, обясни служителка във фирма „Даци-Р“.

От началото на летния сезон всяка събота и неделя автобуси на „Даци-Р” потеглят от Бобов дол с мераклии за плаж на Беломорието, минават през Дупница и продължават за Офринио.

Репортер на „Струма“ се свърза с Румяна Николова по телефона и я попита за семейния бизнес в Гърция. Ето какво отговори бизнес дамата:

„Имаме къща за гости на два етажа в Офринио. Осемте стаи отдаваме под наем за по 40 евро всяка, независимо от броя на леглата в тях. Имаме достатъчно клиенти”, категорична бе Р. Николова.

Преди дни около фирмата гръмна скандал, след като се оказа, че автобусите на „Даци-Р” с решение на ОбС редуцирали графиците и спрели да покриват част от тях, с което са ощетили няколко села. Кметове на села обявиха, че това е неприемливо, тъй като възрастните хора заради спрените автобуси не могат да отидат на лекар.

Разбра се обаче, че мярката е само за лятото и е станала с разрешението на общината и общинските съветници.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *