Транспортна фирма “ЕПАТЛОН” на Г. Стоянов фалира, не издържа на конкуренцията

Съдия Веселина Джонева от Кюстендилския окръжен съд излезе с решение, с което открива производство по несъстоятелност за “ЕПАТЛОН” ЕООД на Георги Съйков Стоянов. Фирмата е създадена преди четири години с капитал от 100 лева и основна дейност международен транспорт до Германия.
Самата процедура по обявяване на неплатежоспособност започва по искане на управителя Георги Стоянов. До тази крайна мярка той прибягва след натрупани задължения към български и чуждестранни доставчици, към НАП и към персонала за неизплатени заплати.
Всички показатели за финансовото състояние на бизнесмена са влошени през последните няколко години, особено след 31.12.2016 г., показва счетоводна експертиза, изготвена по делото.
Транспортните фирми в Кюстендил са десетки, явно Стоянов не е успял да пробие в бизнеса. По-големи дружества наемат шофьори за продължителни курсове в чужбина за по 3 седмици, а след това им отпускат 1 седмица почивка. Много от работодателите обаче си правят оглушки и пропускат да плащат командировъчни, които по Кодекса на труда се калкулират в евро, когато става въпрос за курс в чужбина.
От Инспекцията по труда в Кюстендил неведнъж са давали транспортните дружества като лош пример. Напуснали шофьори водят и дела срещу работодателите с искане да им се плати дължимото възнаграждение за престоя в чужбина. Става дума за суми между 2000 и 5000 лева.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *