Транспортният министър е будист, има лукс палат в Созопол /снимки/

Министърът на транспорта Николай Събев, прочул се като най-щедрия дарител на партията на Кирил Петков и Асен Василев, се нарежда сред топмилионерите у нас. 61-годишният предприемач е собственик на най-голямата фирма за куриерски услуги в България – „Еконт“, а натрупаното му състояние е баснословно.

Събев е собственик и на впечатляващи имоти, сред които и морска резиденция, намираща се в най-елитната местност на Созопол – Буджака. Там палати имат мнозина богаташи, съседи на новоназначения министър на транспорта. Къщата на бизнесмена е позиционирана на първа линия до морето, кацнала на живописна скала. Пред нея няма други постройки, а тучна морава и морска шир се разкриват от прозорците.

Имотът разполага с живописна веранда, а вътре е обзаведен по последен писък на модата с дизайнерски мебели, вижда се от снимките, които по-младата партньорката на Събев – Донка, споделя в социалните мрежи. Тя е негова спътница не само в живота, но и в бизнеса. С Николай са съдружници в куриерската му фирма, но очевидно бизнес делата не пречат на любовните им отношения, а тъкмо обратното, пише Ретро.

Във всеки свободен миг двамата се уединяват в морската си хасиенда независимо от сезона. Справка показва, че на адреса, на който се намира внушителната къща, е регистрирана и една от компаниите на Събев, която се занимава с ремонти, имоти, строителство и други дейности. В нея той е съдружник с две от трите си дъщери от предишната си връзка.

Въпреки че е обиколил света, любимото място на Събев си остава Созопол. Там той шпори водите и с яхта, а любовта му към плаването се заражда още в младежките му години, когато завършва военноморското училище във Варна със специалност „Управление на флота и пристанищата“. Преди да основе компанията си, русенецът е бил търговски директор в държавното предприятие „Параходство Българско речно плаване“, а освен това в биографията си е вписал и съставянето на учебника „За капитани близко плаване по р. Дунав“.

Хобитата му обаче са повече от разнообразни, някои от които и прескъпи. Пътувания, кросови мотори, бойни изкуства, фитнес са само част от тях, но безспорно най-ексцентричното е увлечението му по будизма. Събев признава, че медитира редовно, а източните практики са му помогнали да постигне успехи в бизнеса си и в личен план. Благодарение на медитациите се отървал от няколко хронични болести, отслабнал с 20 кг и бил в по-добра физическа форма даже от младини.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *