Треньорът на „Вихрен“ В. Митрев потегли за Австралия с 3000 лв. в джоба, донесе злато и сребро след 2 седмици на Червения континент

Златен и сребърен медал от световното първенство по водно спасяване за ветерани в Аделаида /Австралия/ заслужи треньорът на плувен клуб „Вихрен“ Валентин Митрев, който е един от най-уважаваните и коректни спортни специалисти в Пиринско. Може би и затова му се удаде навреме да събере от спонсори и приятели необходимите 3000 лева за изнурителното пътуване и 2-седмичния престой на Червения континент. Той стана шампион на планетата в дисциплината 100 метра свободен стил с препятствия. В същата възрастова група /55-59 г./ В. Митрев спечели сребро в щафетата по хвърляне на въже, където му партнира 64-годишният великотърновчанин Веселин Стефанов.

Наставникът от Сандански има солиден опит, натрупан от участията му на световните първенства в Германия /2004 г./ и Египет /2010 г./, където се окичи с бронзови отличия. Никога обаче не бе предприемал толкова далечно пътуване, което се превърна в незабравима емоция не само заради състезателните успехи, развяването на българския флаг и слушането на родния химн от другата страна на земното кълбо. В. Митрев постоянно бе подкрепян от колеги и близки в социалните мрежи, където 5-членната българска група поддържаше връзка с широкия свят, а след завръщането си беше посрещнат като герой от колегите в курортния град.

„Сумата, която трябваше да осигури участието ми в Аделаида, бе в рамките на най-икономичния възможен вариант. За да намаля разходите, пътувах с влак до Истанбул и едва там се качих на самолета, докато други от нашия тим излетяха в София. Само билетът ми до Австралия и обратно е 1650 лв. По-голямата част от разходите покриха спонсори, приятели, сандански бизнесдами, много ми помогнаха и от БЧК – Благоевград, а останалото до 3000 лв. натаманих с лични средства. Не за първи път участвам на световно първенство, но изживяването сега бе незабравимо. Важен момент е аклиматизацията преди стартовете, необходими ми бяха 2-3 дни за адаптация след пристигането в Аделаида. А сега пък нещо подобно се случва и в Сандански, още вървя и спя“, разказа В. Митрев.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *