Топ теми

Треньорът на „Вихрен“ З. Лазаров-Електричката: Класиране за Евро-2021 не е мисия невъзможна, лошо е, че малко българи играят

Треньорът на „Вихрен“ Здравко Лазаров-Електричката демонстрира оптимизъм за класирането на България на европейското първенство, но същевременно посочи голямата слабост на родния футбол – все по-малкия брой българи във водещите отбори. „В последните два мача националният отбор игра добре, но нямахме късмет в последните минути. Дано в четвъртък той покрие момчетата. Всеки отбор е хубаво да има лидер, но в съвременния футбол най-важен е колективът. Георги Дерменджиев най-добре знае какво трябва да се направи. Важното е играчите да го слушат и да изпълняват. Ще е трудно, но не и невъзможно. Това са два мача, нищо не се знае. Можем да успеем, трябва концентрация и себераздаване. Спомням си двубоя ни с Унгария преди 15 години. Начело на съперника беше Лотар Матеус, а на нашия отбор – Христо Стоичков. Бихме ги с 2:0. Защо да не стане и сега. Иска ми се да се класираме“, смята бившият национал.

„Лошото е, че във водещите ни отбори „Лудогорец“ и ЦСКА играят малко българи. Това е лошо за нашия футбол. Дано за в бъдеще се налагат повече български играчи. Засега отдолу няма нищо. В елита най-добрите са на по 33-34 г.“, очерта мрачната картина Електричката.

ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *