Треньорът на закъсалия „Перун“ М. Златков: Дано през пролетта да няма удари под кръста и надпреварата да бъде чиста

„Перун“ (Кресна) влиза в пролетния дял с една-едничка цел – да защити правото си да играе и догодина в Югозападната Трета лига. За подготовката и плановете на закъсалия в класирането тим разговаряме с Марин Златков, който заедно с колегата си в треньорския щаб Благовест Ангелов и футболистите ще имат нелека задача да спасят от изпадане в селската група отбора, който презимува на 16-а позиция със скромните 12 т., колкото имат и основните му конкуренти на дъното „Велбъжд“ и „Гранит“.

– Г-н Златков, доволен ли сте от свършеното през зимната пауза?

– Доволен съм от контролите, от цялата подготовка, в която момчетата се раздадоха изцяло, показаха сериозно отношение към тренировъчния процес. Разбира се, имам и някои забележки. Все още ни куцат нещата в завършващата фаза, все още не можем да преодолеем слабостта ни пред гола. Създават се много чисти положения и се пропускат, а това може да натежи в хода на първенството.

– БФС отложи началото на пролетния полусезон, това ви осигурява още малко време да отстраните слабостите…

– Ще използваме този бонус да „донагласим“ отбора и да влязат в кондиция играчите с болежки. Чуха се упреци към зоналната централа, че е прибързала с отлагането и не се е вслушала в прогнозите за подобряване на метеорологичните условия. С недоволстване обаче няма да върнем времето назад, а и това решение все пак беше взето в интерес на здравето на момчетата. Не смятам, че има някакъв проблем. И в предишни години сме имали подобни случаи не само през февруари, но и през март. Така че не е прецедент.

– Финализирахте ли селекцията и успяхте ли да запълните празнините в състава, най-вече в предни позиции?

– На този етап не можем да кажем, че селекцията е приключила. Разминахме се с Владимир Кабранов. Имахме договорка с него, убеден съм, че щеше да е много полезен за нашия отбор. В последния момент изникнаха някакви пречки, които не му позволиха да облече екипа на „Перун“. Привлякохме обаче от „Вихрен“ Милен Златков, на когото много разчитаме, както и на рутината на Атанас Топалов и Кирил Георгиев. Като количество разполагаме с немалко офанзивни играчи, които очакваме да се отпушат. Надяваме се нашите млади играчи, които са на по 19-20 години, да се възползват от възможността да трупат опит и да помогнат на тима ни, а и на самите себе си за прогрес в по-високоразрядни клубове. Ние нямаме разточителен бюджет за по-големи заплати и за привличането на утвърдени имена, и в това е шансът на младите.

– В коя зона успяхте да надградите тази зима?

– В защитата. Заздравихме дефанзивния си вал и момчетата вече показват много добър синхрон.

– Преди подновяването на първенство много хора вещаят, че трудно ще оцелеете в групата, посочвайки малкото точки и сериозните промени при основните съперници. Какво ще им отговорите?

– Факт е, че сме в невралгичната зона на класирането, но винаги нещата може да се променят в положителна насока. Програмата до известна степен ни облагодетелства, защото приемаме на нашия стадион преките си конкуренти. Да се надяваме, че и при гостуванията ще вземем точки.

Вярно е, че опонентите ни взеха нужните мерки, за да се подсилят, но и ние също работихме в тази насока. Ще се борим до последно. Не сме се предали. Мисля, че тези, които ни отписват, прибързват с прогнозите.

– Споменахте за ограничения бюджет, а това е една доста важна част от битието на всеки клуб?

– Финансовият въпрос наистина е важен за всеки отбор. Не мога да подмина факта, че получихме допълнителна помощ от инициативата нашите фенове да си закупят клубни карти. За кратко време беше събрана прилична сума, която ни дава по-голямо спокойствие, макар че само тези средства няма да са достатъчни. Разчитаме и хора от бизнеса да подадат ръка. С тяхна подкрепа и с финансирането от общината можем да довършим първенството без проблеми в издръжката.

– Има ли футболисти, на които няма да разчитате за пролетния старт в сряда?

– Даниел Маков вероятно ще пропусне голяма част от втория полусезон. Други сериозни проблеми с контузени състезатели нямаме, след като Десислав Токов се възстанови и вече тренира с отбора. Трябва обаче да бъдем особено внимателни с картоните, тъй като вече се понатрупаха и рискуваме в най-неподходящия момент да се окажем със сериозно редуциран състав.

– В крайна сметка можете ли да обещаете на привържениците, че няма да изпаднете?

– Никой не може да обещае подобно нещо, но от името на футболистите и треньорите искаме да уверим феновете ни, че ще направим и невъзможното да запазим третодивизионния си статут. Дължим го на поддръжниците ни, които ни обичат, дължим го на всички, които застават зад отбора и подкрепят „Перун“. Да се надяваме, че няма да има удари под пояса и надпреварата да бъде чиста.

Разговаря АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *