Треньорът на „Славата“ Вл. Димитров: Утвърдените имена не са по джоба ни, научени са да искат пари, без да ги заслужават

Старши треньорът на „Струмска слава“ Владимир Димитров отново бе до болка откровен за ситуацията в клуба в деня на първото занимание за новата година. Специалистът призна, че финансите са кът, когато се стигне до преговори с наши играчи, но са достатъчно за чуждестранни попълнения. „Утвърдените имена на вътрешния пазар не са по нашия джоб. Научени са първо да искат пари, а после да показват дали ги заслужават. Затова поглеждаме към чужбина, там ни излиза по-евтино. Поканил съм на проби бразилски нападател с италиански паспорт, който на видеозаписите ме впечатли с габарити и с техника. Чакам и ляв защитник от Англия. Няма спор, че парите са важни, но все пак футболът трябва да е водещ при младите футболисти. Затова търсим момчета, на които им се играе и искат да израстват. Доста хора ще минат тестове при нас, но ще вземем не повече от трима-четирима, защото смятам, че отборът ни е добре комплектуван. Напусна ни само френският вратар Юго Коантар и на неговото място се нуждаем задължително от попълнение”, коментира предводителят на „Славата“.

Радомирци имат балон, в който да се скрият от студа и снега, докато тренират у дома. Серията игрови проверки стартира на 19 януари в столичния квартал „Драгалевци“ срещу третодивизионния „Германея“. Четири дни по-късно предстои визита във втория по големина град в Македония за спаринг по случай откриването на новия стадион на елитния „Академия Пандев“, след което започва лагерът в Петрич, където до 3 февруари са запланувани 5 проверки.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *