Треньорът на „Спартак“ Кр. Костадинов спечели Световната купа и $800 в Полша

Националът по канадска борба Красимир Костадинов, който от няколко месеца работи като треньор в „Спартак“ /Бл/, спечели Световната купа „Немироф“ в Румиа /Пол/. 8-кратният първенец на планетата триумфира в кат. до 105 кг с дясна ръка, побеждавайки на финала руснака Георги Хаспеков. С бронзовия медал се окичи Артьом Гришин /Рус/. Кр. Костадинов загуби решителната битка с Г. Хаспеков с левиците, където трети е Иля Илин /Каз/. Отличното представяне донесе на наставника на спартаковци 800 долара от наградния фонд – 500 за златното отличие и 300 за сребърното. Той се включи и в абсолютната категория на дясна ръка, където завърши шести.

„Конкуренцията в състезанието беше брутална във всички категории. Примерно Божидар Симеонов, който е световен шампион на лява и дясна ръка, финишира едва осми с десницата и дванадесети с левицата в категория до 78 кг“, коментира Кр. Костадинов.

Банскалията Георги Цветков /+105 кг/ участва при най-тежките и дори победи актуалния световен шампион в кат. +110 кг Дмитрий Силаев /Рус/, но бе споходен от малшанс и остана четвърти на дясна ръка. Титлата грабна грузинският исполин Леван Сагинашвили, следван от Александър Янкоуски /Блрс/ и представителя на домакините Алекс Курдеча. 160-килограмовият грузинец, който през 2015 г. претърпя поражение на финала на европейското именно от Г. Цветков, се превърна в състезателя с най-сериозен приход от турнира, натрупвайки $3000 в сметката си с четирите златни медала – по два в кат. +105 и абсолютната.

ИВАН ДИМИТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *