Треньорът по бокс Ил. Илиев обвинява общината за отказ да му връчи награда на церемонията „Спортист на годината“ в Благоевград

Треньорът по бокс и кандидат за кмет на Благоевград на последните местни избори Илия Илиев е гневен, че от общината го отрязали да го включат в церемонията „Спортист на годината 2019“. В писмо до вестник „Струма“ той декларира, че Румяна Станоева от отдел „Спорт“ в Общинска администрация – Благоевград лично по телефона му отказала на тържеството, насрочено на 17 декември, да му се връчи награда, присъдена му от Министерството на спорта. Илиев препраща до нашата медия електронно писмо до кметството, с което от името на Българска асоциация Спорт за всички са отправили официално запитване-молба номинираният от тях Илия Илиев да получи плакет, с който са го удостоили за развитието и популяризирането на спорта за всички чрез бойни изкуства на територията на Благоевград. Искането е лично кметът да връчи отличието от името на асоциацията на тържествената церемония „Спортист на годината“.

„С Илиев изобщо не съм говорила нито по телефона, нито лично и не знам откъде има тази информация“, безкрайно изненадана остана вчера Румяна Станоева. Тя обясни, че не става дума изобщо за приз от Министерството на спорта. „Асоциацията, от чието име е изпратено писмото, не е Федерацията по бокс, тя се занимава със здравословен начин на живот и не знам какви заслуги към нея има г-н Илиев“, коментира общинската служителка.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *