Треска в Благоевград за гостуването на двама премиери! Полицаи обезпечават покривите на сградите около площада за гостуването на Бойко Борисов и Зоран Заев, ресторантът на общинския съветник Хр. Ковачки избран за ВИП гостите

Благоевградските полицаи предприеха масирани проверки на покривите на сградите около централния площад „Македония“. Причината е предстоящото честване на 115-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание, в което ще участват премиерите на България и Македония Бойко Борисов и Зоран Заев. В тази връзка са набелязани мерки за сигурност, включващи и обезпечаване на покривите срещу евентуални терористични актове.

Вчера инспектор Ромео Харалампиев, който отговаря за централна градска част, заедно с негов колега бяха забелязани да извършват оглед на тавани и капандури на всички частни и обществени сгради в периметъра на площада, на който ще се проведе тържественото честване с участието на официалните лица. Собствениците на сгради са предупредени да заключат таваните, които ще бъдат повторно проверени.

На площад „Македония“ вчера имаше дискретно присъствие на цивилни полицаи от различни служби. В района бяха забелязани още кметът на Благоевград Атанас Камбитов, зам. кметът Христина Шопова, както и областният управител Бисер Михайлов и депутатката Даниела Савеклиева, които са ангажирани с тържествата.

Бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова, в момента началник на политическия кабинет на премиера Б. Борисов, е забелязана с 30-ина души екип преди два дни в Благоевград да влиза в хотела на общинския съветник Христо Ковачки „Монте Кристо“. Предположенията са, че там ще седнат на трапеза двамата премиери. В града веднага тръгна мълва, че популярният хотелиер подготвя специална обстановка за ВИП гостите, като спешно ще оборудва с барокови мебели сепаре в ресторанта си и поръчва специално цветя за аранжиране на пространството.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *