HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Треска за слава! Опасна измама в интернет подлъгва млади момичета!

Треска за слава! Как момичета се подлъгват да станат модели с обяви в мрежата? Може ли само по интернет и с телефонни разговори да ви изберат за участие в реклами, филми и клипове? Без интервю. Без лична среща. Но да ви искат пари и то по куриер. Обещания да бъдеш модел. Да получаваш хонорари от 1000 до 5000 лева. Кастинг сайт търси лица и всеки може да кандидатства, пише Блиц. Без ограничения. “Много исках, защото аз обичам да се занимавам с тези работи. Да ходя по участия, да се снимам в рекламни клипове, дори да стана професионален модел”, признава си младата Габриела Стойчева.

“Попаднах на обява и си казах, че това ще сбъдне мечтата ми. Всичко стана по куриер и по телефон. Казаха ми, че съм одобрена и ще получа 3 стъпки (първата 20 лева, всяка следваща по 30), чрез които да си направя профил в сайт, от който ще дойдат моментално предложения за ангажименти. Плащането е по куриер. Участия обаче не се появиха. Звъннах после да си поискам обратно парите, но получих грубо отношение”, признава си тя. Мая Челебиев също е била подведена от подобна измама: “Пишеше най-голямата кастинг агенция за фотомодели. Исках да ми издадат документ, че съм им превела тези пари. До този момент нито имам документ от тях, нито ангажименти, нито някакви вести”, призна тя.

На адреса на фирмата обаче няма нищо.

Жени Калканджиева съветва всеки, който иска да стане звезда да иска лична среща с фирмите. “Всичко, което изисква връзка само през сайт и вайбър, е съмнително. Ако някой иска да ви наеме, трябва да ви види лично. Да ви направи снимки и т.н. България е малка страна. Не вярвайте на големите пари, които ви обещават”, призна тя.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *