Трета Ковид вълна се надига в Пиринско! Директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Митев: Подготвени сме, разполагаме с достатъчно количество ремдесивир и легла с кислород, медиците са на линия

„Трета вълна на Ковид-19 се надига в Пиринско. 123 са новозаразените за последното денонощие. Най-много са в Благоевград – 36, Банско – 6,  Гоце Делчев – 8,  Петрич – 4, Разлог – 8, Сандански – 6, и в много населени места, дори в малките села, което е индикатор, че третата вълна, която преди 1 месец беше в Западна Европа, вече е при нас”, заяви д-р Веселка Мончева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ – Благоевград.  Здравната инспекция отчита значително увеличение на заразените през изминалата седмица, общо 448 спрямо 284  през предходната.

„Расте и броят на хоспитализациите в болничните заведения  на областта – 234  са заетите легла към момента, 12 от болните са на лечение в интензивните отделения . 42 са пациентите, които са на лечение в благоевградската болница, 6 от които са в реанимация”, съобщи директорът д-р Огнян Митев.

За момента болните с усложнения от Ковид-19 се лекуват в двете отделения инфекциозно и вътрешно, като има готовност за разкриване на трето – в „Уши, нос, гърло”. „Очертава се нов наплив на болни, като по-тежките случаи идват от Разлог. Имаме опит от миналата година и сме много по-подготвени. Разполагаме с достатъчно количество ремдесивир, във всяко отделение има легла с кислород. Медиците ни са на линия, знаете, че повечето изкараха вируса, доста се ваксинираха. Екипите  на МБАЛ – Благоевград са в готовност да посрещнат нова вълна на Ковид-19”, категоричен е д-р Митев.

По отношение на бонусите от 1000 лв. за медиците на първа линия той заяви, че те се дават при определена бройка обслужени пациенти.

В. Мончева

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. д-р Байхой

    Нали от СЗО казаха, че ремдесивира не лекува, бе тупан! Заври си го отзад.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *