ОбС – Сандански с трети опит за избор на управител на “Стройкомтранс”

Управител на общинско дружество “Стройкомтранс” избират съветниците на предстоящото заседание на ОбС – Сандански. Изборът залегна в дневния ред след решение на Постоянната комисия по бюджет и финанси към Общинския съвет с председател Живко Иванов.

Общинското дружеството в момента се управлява от вр.и.д. управител Спаска Дамбова. Както “Струма” писа, тя беше назначена със заповед на кмета на Сандански Атанас Стоянов, след като мандатът на предишния шеф Павел Ерменков изтече и той не получи благословията на местния парламент за нов тригодишен мандат. За да бъде избрана на поста, за Сп. Дамбова е необходимо да гласуват 15 от 29-те съветници в минипарламента. 

Обект на дебат на вчерашното заседание на комисията по финанси стана бизнес програмата, която тя представи за обсъждане като кандидат за управител на дружеството. Съветникът Младен Тимчев заяви, че ще попита кандидатката откъде ще намери 1 500 000 лева – средства, които тя е предвидила за инвестиция. Колегата му Живко Иванов обяви, че ще отправи питане за машините, които са предвидени по проект. Двамата уточниха, че ще гласуват в зависимост от отговорите, които ще получат. 

Това е трети конкурс, който Общинският съвет организира, проведе се само един, но управител не бе избран. Първият беше насрочен от предишния Общински съвет, но бе обявен за нередовен, след като приключи мандатът им.

В дневния ред на предстоящото заседание ще бъде гласуван отчетът на бюджета за средствата, изразходвани по проекти на Европейския съюз, както и отчетът на кмета на общината Атанас Стоянов за първото полугодие.

Предстои избор и на одитор на общинско дружество УВЕКС. Вчера стана известно, че две фирми са подали документи за участие в процедурата, но последната дума е на Общинския съвет.

За сведения бе приета и жалбата на Евелина Христова за имотни претенции, които не попадат в компетенцията на Общинския съвет.

ВАНЯ МАНЧЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *