HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Третото издание на Франкофоли в Благоевград с концерти на Имани и Паров Стелар

Големите звезди на тазгодишното издание на фестивала „Франкофоли“, на 17 юни,са световнопопулярната френскатасоул певица Имани и любимата на българската публика електро суинг банда Паров Стелар.  Преди тях ще подгряват една от водещите групи на македонската алтернативна сцена „Фолтин“. Това стана ясно на пресконференция днес, по време накоято кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и директорът на френския фестивал Фредерик Шарпай, разкриха детайли за събитието.

Фестивалът се провежда на открито в парк „Македония“, при вход свободен за всички жители и гости на града.

След 16 часа теренът ще бъде отворен за зрители, в 17 часа DJ Martеnще пуска музика за най-нетърпеливите. От 19 часа ще подгряват Фолтин, а Имани ще се качи на сцената в 21 часа с двучасов концерт. Следват Паров Стелар с тяхното музикално и визуално шоу.

Една от изненадите тази година е и новата локация на провеждането му – мястото на бившите казарми, които Община Благоевград преработи като място за провеждане на културни и спортни събития. „Франкофоли“ ще бъде първото събитие, което ще се случи там.

В града ще има осигурено упътване към мястото, но най-лесната навигация би била ако въведете Francofolies 2017 в GoogleMaps.

В досегашните две изключително успешни издания на фестивала на сцената се качиха едни от най-разпознаваемите музиканти на съвременната музикална сцена – ZAZ, Нувел Ваг, Джипси кингс, Патрисия Каас, DJ Боб Синклер.

Двата дни на „Франкофоли“ през лятото на 2016 г. събраха пред внушителната сцена на събитието над 25 000-на публика.

Специално за Фракофоли в града пристигат фенове от България и чужбина, а хотелите, с обща леглова база около 7000 мест,а са с пълна заетост от май – месец преди провеждането му.

Тази година  „Франкофоли“ в Благоевград беше обявено за едно от 100-те най-големите франкофонски събития в света за 2017, популяризиращи френскоезичната култура през 2017 г. според проекта „Голямата обиколка“.  Инициативата е на френската държава и под патронажа на президента на република Франция.  Тази година тя подбира 100 големи събития от 5-те континента, които влизат в списъка за посещение на приятелите на франкофонията от цял свят.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *