Тридневна диета с праскови

Лятото е сезонът, който предпочитаме за пречистване на организма. Може да хапваме в изобилие пресни плодове и зеленчуци, които ни помагат да детоксикираме тялото, но и да свалим няколко излишни килограма. Сред плодовете, които обичаме да хапваме са сочните праскови.

Знаете ли, че прасковите са перфектната закуска за отслабване? Един плод съдържа около 50 калории, но много витамини, минерали и няма мазнини. Също така прасковите са богати на фитохимикали, наречени феноли, които са мощни антиоксиданти и доказано се борят със затлъстяването и сърдечносъдовите заболявания.

Редовната консумация на летните плодове поддържа кожата здрава и красива, благодарение на витамините А и С. Също така честата консумация на праскови може да намали нивата на стрес в организма. Един от най-добрите начини да пречистите организма си от излишните течности е като консумирате праскови. Те действат като естествен диуретик.

И не на последно място, прасковите са мощен афродизиак и са подходящи за вашата диета. Споделяме тридневен хранителен план, след който, ако се чувствате добре, може и да го удължите.

Важно е докато спазвате режима да пиете много вода и да не подслаждате напитките със захар и изкуствени подсладители. Запишете си диетата. Менюто в нея е едно и също за трите дни.

Закуска

1 чаша кафе или чай подсладени с мед
1 праскова или нектарина
кофичка кисело мляко
Закуска преди обяда
10 бр сурови бадеми

Обяд

Пилешко месо на скара
1 праскова или нектарина
Следобедна закуска
1 чаша кисело мляко

Вечеря

2 сварени яйца
1 праскова или нектарина
1 чаша кисело мляко/az-jenata.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *