Топ теми

Трийсетина фенове на „Пирин“ окупираха родния дом на Ива Дацева-Уорън по тъмни доби да я молят да остане на президентския пост

На плъзналите слухове, че спортно-техническата власт ще бъде поверена на местните легенди Д. Бербатов и П. Михтарски, последният бил категоричен, че с него не е разговаряно

Трийсетина фенове окупираха по тъмно в сряда вечерта родния дом на президентката в оставка Ива Дацева-Уорън на улица „Алеко Константинов“ в Благоевград и горещо я молиха да остане начело на любимия „Пирин“. Това разказаха очевидци от съседните къщи. Групата членове на фенклуба на орлетата близо час разговаряли на тротоара пред кооперацията със силния човек на „Дъбравска“ 1 до онзи ден, но бизнесдамата била категорична в решението си, че се оттегля от футбола и отсега нататък се влива в редиците на редовите запалянковци.

Г-жа Уорън успокоила ултрасите, че фирмата спонсор „Емирейтс Уелт“ ще продължи да издържа клуба и да развива проекта, който тя стартира преди малко повече от година и за краткия период успя да извади „Пирин“ от финансовия и организационен батак. В края на срещата улицата била огласена с познатия рефрен „Завинаги една от нас“.

Вчера в 10.00 ч. сутринта вече бившата шефка очакваше на стадион „Христо Ботев“ футболистите да се съберат за поредната си тренировка и ги надъха за важния сблъсък тази вечер срещу „Миньор“ с уверението, че клубният бюджет е осигурен.

В Благоевград плъзнаха слухове, че спортно-техническата власт в „Пирин“ може да бъде поверена на местните легенди Димитър Бербатов и Петър Михтарски, който пред свои близки заявил, че и той е научил „новината“ от улицата, но никой от хората, които дърпат конците в клуба, до този момент не е разговарял с него на тази тема.

В късния следобед вчера финансовият благодетел на „Пирин“ Пол Белогур разкри бъдещето на Ива Уорън, но не обели нито дума за нейния наследник начело на „Пирин“. Ето какво написа собственикът на клуба:

„Уважаеми приятели, Emirates Wealth и Emirates Sports са изключително развълнувани от факта, че г-жа Ива Уорън приема ново предизвикателство в спортния живот на България. Оттук нататък г-жа Уорън ще насочи всичките си усилия за развитието на женския футбол в България. Като председател на Комисията по женски футбол към Българския футболен съюз, тя ще има отговорността да развива успешно българския дамски футбол както в страната, така и на международната сцена. За целта г-жа Уорън ще използва своята невероятна енергия и отдаденост, както ги използва преди 12 месеца, когато започна спасяването на ФК „Пирин“ и предотврати изчезването му от картата на професионалния футбол. За да развива женския футбол в България, Ива Уорън ще впрегне любовта си към спорта, както и своите умения, благодарение на които създаде най-добрата и най-бързо развиващата се детско-юношеска академия в страната. Академията в родния й Благоевград.

Футболен клуб „Пирин“, Emirates Wealth и Emirates Sports се гордеят с факта, че човек като Ива, който промени и модернизира клуба, реконструира Академията и извърши важни инфраструктурни промени в базите на клуба в последните 12 месеца, ще продължи да бъде част от нас. Ива имаше ключова роля за създаването на „Пирин Лейдис“ – първия женски клуб, носещ емблемата на ФК „Пирин“.

Emirates Sports е собственик и на тв правата за излъчването на женското първенство по футбол. Това е нещо, с което ще подкрепим Ива в опитите й да развива женския футбол и нещо, което ще бъде вдъхновение за младите момичета, за да започнат да се занимават с най-популярната игра. Отдадеността на Ива Уорън в работата й в „Пирин“ (Благоевград), съчетана с отдадеността й на ръководител в проекта, свързан с женския футбол, е нещо, с което се гордеем. Точно с Ива е свързано нашето желание да направим следващата крачка в развитието на женския футбол и този прекрасен спорт да стигне до всяко момиче или жена в България“. Писмото завършва: „С уважение: Пол Белогур (ФК Пирин, Emirates Wealth, Emirates Sports)“.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *