Трикове на добрата домакиня

Забързаното ежедневие ни учи да се доверяваме на малките трикове, които пестят време и средства, особено в домакинството. Споделяме няколко полезни трика на добрата домакиня, които да бъдат в помощ и на вас.

Белачките, с които белим зеленчуци могат да намерят и други разнообразни приложения. Обичате ли да приготвяте апетитни салати с пармезан или друг вид твърдо сирене?

Тъй като естетическият вид е от значение, а сиренето трябва да бъде нарязано на тънки люспи, ако не разполагате със специален нож за сирена, използвайте белачка за зеленчуци. Този трик може да прилагате и за рязането на шоколад, когато украсявате вашите торти.

Освен за кулинарни цели, белачките за зеленчуци могат да се използват и за подостряне на моливи.

Децата често ни поднасят изненади, с които невинаги знаем как да се справим. Такъв пример е дъвката, залепена за косата. Нея ще премахнете по-лесно, ако предварително за няколко минути потопите кичура коса в чаша с кола.

Бебешкото олио не само прави кожата мека, но има и други практични приложения, от които може да се възползвате. Когато искате да премахнете безболезнено лейкопласта от кожата, нанесете в двата му края малко количество бебешко олио.

Освежаването на дома понякога оставя трайни петна по кожата ни. Как да премахнете боята по ръцете си след като сте боядисвали? Отново с помощта на бебешко олио. Веднага след като сте се нацапали, нанесете върху боята от олиото. Разтъркайте добре, а след това се измийте с топла вода и сапун.

Върнете блясъка и красотата на златните накити с помощта на бира. В чаша сипете малко количество от напитката и поставете в нея бижутата. Оставете да действа 10-15 минути и след това разтъркайте с памучна кърпа.

През пролетно-летния сезон често се налага да се справяме с нашествието на мравки в дома или вилата. За да ги прогоните, на прага на вратите и прозорците или на местата, откъдето сте забелязали че влизат, наръсете малко количество брашно. /az-jenata.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *