ТРИК, с който ще познаете на секундата дали зехтинът е истински

Много често можете да станете свидетели на това как в магазините предлагат нисък клас зехтин за Екстра Върджин. Крайният потребител, ако не знае как да го разпознае, веднага би го добавил в кошницата с покупки, без дори през ум да му мине, че ще похарчи не малка сума пари за продукт, който не е това, за което го смята. Лесно можете да сложите край на тази измама, ако знаете как да разпознавате зехтина на рафтовете в магазина. Днес ще споделим с вас именно това – как сами да разпознавате зехтина, който купувате.

Ето и малките трикове, с които да отличавате качественото маслиново олио:

• Гледайте етикета върху бутилката Това е едно от първите неща, които да направите. Задължително четете съдържанието. Това обаче не е гаранция, че ще платите за висок клас маслиново олио. Затова предлагаме да обърнете внимание и на следващите няколко неща.

• Висококачественият зехтин трябва да е студено пресован На етикета на бутилката задължително трябва да пише Екстра Върджин зехтин. Следете и за маркировката. Тя представлява това: D.O.P. – de Origen Protegida. Именно тя гарантира произхода на зехтина. Не се надявайте качествената полезна мазнина да е на ниска цена. Причина за цената са най-високите стандарти, по които е направен.

• Истинският зехтин се сгъстява

Знаете ли, че ако съдържанието в бутилката е висококачествено, поставяйки го в хладилник, то ще се сгъсти. Ако това не се случи, бъдете сигурни, че са ви измамили.

Екстра Върджин зехтинът е най-търсен и предпочитан, защото при направата му биват запазени всички полезни вещества на маслиновите плодове, включително и техните специфични вкус и аромат. Мастните киселини в истинския зехтин наподобяват много тези в майчиното мляко.

Тази мазнина е подходяща не само за овкусяването на салати, но и за приготвяне на ястия. Много внимавайте какъв продукт купувате в магазина. Бъдете внимателни и не позволявайте да ви измамят!

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *